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[스크랩] 전자레인지가 왜 문제가 되는가?

염결 2012. 5. 27. 20:13

저희 집에서도 전자레인지를 쓴 지가 30년은 족히 된듯합니다. 처음에 그것은 요술단지처럼 음식을 데워주는 것이어서 정말 요긴한 것이었죠. 그런데 1990년대가 되면서 전자레인지가 비만의 요인이 된다는 이야기가 나오더군요. 2000년쯤 되니 음식물의 영양이 파괴되며 나아가 암병의 요인이 되는 독소 요소가 전자레인지의 마이크로파 파동으로 인해서 만들어진다는 것이었습니다. , 비싼 돈을 주고 윙 하고 돌려서 사용하던 편리한 기계가 점점 괴물처럼 된다는 이야기였습니다.

 

그런데 이제 러시아 정부는 아예 전자레인지 사용 금지령을 발표합니다. 그 이유는 위의 이야기들이 사실일 뿐더러 더 심한 문제점이 과학논문을 통해서 입증되었기 때문입니다.

 

도대체 마이크로파 파동이 뭐가 문제가 되나요? 여기 17개나 되는 문제가 열거됩니다.

http://abundanthope.net/pages/Environment_Science_69/Why-Did-Russia-Ban-The-Use-Of-Microwave-Ovens.shtml

 

1) 마이크로파로 지져진 음식은 필수 에너지장의 60~ 90%가 손실되며 그 파동은 음식물의 구조가 파손되는 것을 가속화시킨다.

 

2)마이크로파는 우유와 씨리얼 내부에 암을 유발하는 요소를 만들어낸다.

 

3) 마이크로파는 음식의 기본적 재질을 변형시켜서 소화장애를 유발한다.

 

4) 마이크로파로 인해 음식물 화학성분이 변형되어 임파선 계통에 장애를 유발하는데 이는 인체 면역력이 암에 대항해서 몸을 보호하지 못하도록 하는 심각한 퇴화를 가져온다.

 

5) 마이크로파 파동으로 지져진 음식은 혈액 흐름에 암세포를 높은 비율로 오르게 한다.

 

6) 마이크로파 파동은 순수한 재료건 요리가 되었건 또는 냉동된 야채에 가해져서 비록 짧은 시간 동안이라도 자유 래디컬 (산화 분자) 상태로 변질시킨다.

 

7) 마이크로파 파동으로 인해 위통이나 장암이 성장케 하고 주변 세포를 퇴화시키며 소화나 배변능력을 점차적으로 망가뜨린다.

(이하는 원문 참조)

 

Why Did Russia Ban The Use of Microwave Ovens? 08/18/2011


http://abundanthope.net/pages/Environment_Science_69/Why-Did-Russia-Ban-The-Use-Of-Microwave-Ovens.shtml


8. Microwaved foods lowered the body’s ability of the body to utilize B-complex vitamins, Vitamin C, Vitamin E, essential minerals and lipotropics.

9. The microwave field next to a microwave oven caused a slew of health problems as well.

10. Heating prepared meats in a microwave sufficiently for human consumption created:
* d-Nitrosodiethanolamine (a well-known cancer-causing agent)
* Destabilization of active protein biomolecular compounds
* Creation of a binding effect to radioactivity in the atmosphere.
* Creation of cancer-causing agents within protein-hydrosylate compounds in milk and cereal grains.

11. Microwave emissions also caused alteration in the catabolic (breakdown) behaviour of glucoside ? and galactoside ? elements within frozen fruits when thawed in this way.

12. Microwaves altered catabolic behavior of plant-alkaloids when raw, cooked or frozen vegetables were exposed for even very short periods.

13. Cancer-causing free radicals were formed within certain trace-mineral molecular formations in plant substances, especially in raw root vegetables.

14. Due to chemical alterations within food substances, malfunctions occurred in the lymphatic system, causing degeneration of the immune systems’ capacity to protect itself against cancerous growth.

15. The unstable catabolism of micro-waved foods altered their elemental food substances, leading to disorders in the digestive system.

16. Those ingesting micro-waved foods showed a statistically higher incidence of stomach and intestinal cancers, plus a general degeneration of peripheral cellular tissues with a gradual breakdown of digestive and excretory system function.

17. Microwave exposure caused significant decreases in the nutritional value of all foods studied, particularly:
* A decrease in the bioavailability of B-complex vitamins, vitamin C, vitamin E, essential minerals and lipotrophics
* Destruction of the nutritional value of nucleoproteins in meats
* Lowering of the metabolic activity of alkaloids, glucosides, galactosides and nitrilosides (all basic plant substances in fruits and vegetables)
* Marked acceleration of structural disintegration in all foods.

출처 : 피터김의 체험 나누기
글쓴이 : Peterkim 원글보기
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